Aktualno

Združeni arabski emirati

Vabimo na potopisno predavanje ob 18.00

Večgeneracijski center Posavje vabi na spletno potopisno potovanje po Združenih arabskih emiratih s Tino Škorjanc, ki je v tej deželi preživela več let. 

Svoje izkušnje je na kratko strnila takole:»26. avgusta 2011 sem polna pričakovanj pristala v Združenih arabskih emiratih, ki so postali moj dom za skoraj desetletje. Steklene stolpnice in blišč Dubaja, neskončne puščave Abu Dabija, popolna prepoved alkohola v Šardži, konji in kamele za lepotna tekmovanja v Adžmanu, skalna gorovja v Ras Al Khaimah in Umm Al Quwainu ter lepote Indijskega oceana v Fudžeiri. Povedala vam bom, kako sem doživela nekaj najbolj prepoznavnih znamenitosti na svetu – od Brudž Khalife, najvišje stavbe na Zemlji, do velikanske mošeje Šejka Zayeda in Ferrari Worlda, kjer domuje najhitrejši vlak smrti na svetu. Prav tako vam bom pokazala tisto stran ZAE, o kateri se manj govori v medijih: kje v puščavi najdemo zelenje, kako sem se v pretežno muslimanski državi počutila kot študentka naravoslovja, kako ZAE spodbujajo razvoj kulturnih dejavnosti in zakaj je kar 80 % prebivalcev tujcev. Vprašanja dobrodošla!« 

Obvezna je predhodna prijava na e-mail: info@vgc-posavje.si (prijavljenim bomo na e-naslov posredovali povezavo do Zoom srečanja). 

Prijave sprejemamo do četrtka, 18. 2., do 16. ure, oz. do zapolnitve prostih mest. 

Kdaj: v četrtek, 18. februarja 2021, ob 18. uri 

Kje: spletna aplikacija Zoom – prijavljeni boste povezavo prejeli na e-naslov*

 Udeležba je brezplačna. Prijazno vabljeni!

 *Spletno predavanje bo izvedeno v aplikaciji Zoom, ki deluje tako, da na svoj e-mail prejmete povezavo, ki jo potem odprete. Uporaba je preprosta in je možna na računalniku, pametnem telefonu ali tablici. Za dodatna navodila in pomoč pri uporabi vam bomo na voljo na tel. številki 051 279 632 (Tanja).

Vsi dogodki