Aktualno

Zdravo prehranjevanje

V mesecu maju pripravljamo brezplačen sklop treh delavnic na temo zdravega prehranjevanja. Z nami bo Blaženka Kranjec, diplomirana dietetičarka, iz Centra za krepitev zdravja Brežice.

Delavnice bodo potekale 3. 5., 10. 5. in 17. 5. ob 17.00 na Ljudski univerzi Krško.

Še nekaj o vsebinah delavnic: 3. 5. bomo govorili o osnovah zdravega prehranjevanja: - osnove prehrane, - makrohranila (ogljikovi hidrati, beljakovine, maščobe) in mikrohranila (vitamini in minerali), - vlaknine in pomen vlaknin v zdravi prehrani, - voda kot hranilo (priporočila pitja vode).

10. 5. bomo nadaljevali s priporočili za zdravo prehranjevanje: - kaj je uravnotežena prehrana in kako naj se zdravo prehranjujem, - prigrizki, - kako izboljšati svoje prehranjevalne navade?, - pomen načrtovanja prehrane in sestavljanje zdravega krožnika, - napotki za zdravo pripravo prehrane in priporočena živila v varovalni prehrani - nakupovalne navade, - prehrana zunaj, doma ali na delovnem mestu. - branje etiket na živilih (pasti hitrega nakupovanja).

17. 5. pa bomo zaključili s sestavo uravnoteženega obroka: - načrtovanje obrokov, - priprava jedilnika z upoštevanjem smernic zdravega in uravnoteženega obroka.

Prijavite se lahko na elektronskem naslovu kaja.cizelj@lukrsko.si ali na telefonski številki 051 279 633.

Vabljeni!

Vsi dogodki