Aktualno

Zaključili smo TVU 2017

Konec junija se je zaključil Teden vseživljenjskega učenja 2017 – slovenski festival učenja, ki ga na nacionalni ravni razvija in usklajuje Andragoški center Slovenije...

Konec junija se je zaključil Teden vseživljenjskega učenja 2017 – slovenski festival učenja, ki ga na nacionalni ravni razvija in usklajuje Andragoški center Slovenije, v Posavju pa ga že 22. leto zapored koordinira Ljudska univerza Krško. Teden vseživljenjskega učenja je najvidnejša promocijska kampanja na področju vseživljenjskega izobraževanja in učenja v Sloveniji. V Posavju je v obdobju od 12. 5. 2017 pa vse do 30. 6. 2017 v projektu skupaj s Parado učenja sodelovalo 34 organizacij, ki so pripravile 98 zanimivih prireditev za različne generacije. Potekale so predstavitvene, izobraževalne, družabne, kulturne in slovesne prireditve, namenjene promociji vseživljenjskega učenja in udejanjanju slogana »Slovenija, učeča se dežela«. 

Poleg Ljudske univerze Krško so v projektu Tedna vseživljenjskega učenja 2017 sodelovali: Gen energija, d. o. o., Kostak komunalno stavbno podjetje, d. d., Mladinski center Krško, Osnovna šola Brežice, Ozara Sevnica, Center Krško Sonček, Valvasorjeva knjižnica Krško, Center za socialno delo Krško, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Krško, Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Zveza prijateljev mladine Krško, Kulturni dom Krško, Knjižnica Brežice, Gimnazija Brežice, Posavski muzej Brežice, Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica, Ekonomska in trgovska šola Brežice, Vitanova, Inštitut za svobodo oblačenja Brestanica, Center za podjetništvo in turizem Krško, Zdravstveni dom Krško, Fakulteta za energetiko Krško, Društvo Sonček Posavje, Društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica, Šolski center Krško-Sevnica, Osnovna šola Jurija Dalmatina Krško, Osnovna šola dr. Mihajla Rostoharja Krško, Društvo kmetic Krško, Plesni klub Lukec, Plesno društvo Imani, Mažoretni klub Baton, Romski vrtec Kerinov Grm in Big band Krško.Teden vseživljenjskega učenja 2017 v Posavju financirata Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport ter Občina Krško.

Vse novice