Aktualno

Zaključili smo Dneve svetovalnih središč

V času od 27. do 29. 9. 2017 so v Sloveniji in v Posavju potekali tradicionalni Dnevi svetovalnih središč. Njihov glavni namen je promocija formalnih in neformalnih izobraževanj v lokalnih okoljih.

Učenje in izobraževanje smo še bolj približali različnim skupinam odraslih

V času od 27. do 29. 9. 2017 so v Sloveniji in v Posavju potekali tradicionalni Dnevi svetovalnih središč. Njihov glavni namen je promocija formalnih in neformalnih izobraževalnih programov v lokalnih okoljih in predstavitev svetovalne podpore odraslim v svetovalnih središčih. Svetovalno središče Posavje je v ta namen pripravilo različne brezplačne aktivnosti za vse, ki se želijo izobraževati in učiti.

Svetovalno središče Posavje, ki deluje na Ljudski univerzi že trinajsto leto, je eno izmed sedemnajstih svetovalnih središč v Sloveniji. V njem štiri usposobljene svetovalke posameznikom in skupinam nudijo brezplačno, kakovostno, strokovno in celostno obravnavo. V središče so vabljeni vsi, ki potrebujejo informacije in svetovanje za izobraževanje odraslih, tako formalnih kot neformalnih programov, podporo pri učenju, pomoč pri iskanju zaposlitve in vrednotenje neformalno pridobljenih znanj. V času od 1. 9. 2016 do 31. 8. 2017 je bilo v svetovanje Svetovalnega središča Posavje vključenih 308 zaposlenih oseb in 322 oseb iz drugih ciljnih skupin. V okviru slednjih, glede na status, obiščejo središče predvsem brezposelne osebe (59,8 %) ter upokojenci (21,4 %). V omenjenem obdobju je središče obiskalo tudi precej priseljencev (18,8 %).

Da bi učenje in izobraževanje še bolj približali različnim skupinam odraslih, je Svetovalno središče Posavje v okviru Dnevov svetovalnih središč skupaj s partnerjema, Ekonomsko in trgovsko šolo Brežice ter Šolskim centrom Krško-Sevnica, predstavilo svoje delovanje na Stojnicah znanja v Qlandii Krško. Obiskovalci so se lahko seznanili z izobraževalno ponudbo v lokalnem okolju. Za brezposelne je bila na voljo zanimiva brezplačna interaktivna delavnica Kako se pozitivno predstavim delodajalcu, kjer je skupina 15 udeležencev spoznala nekaj odličnih komunikacijskih orodij, s pomočjo katerih se bodo lahko bolj učinkovito in samozavestno predstavili delodajalcu. Organiziran je bil tudi sestanek strokovnih in strateških partnerjev Svetovalnega središča Posavje, kjer se je udeležencem predstavilo preteklo delo ter možni načini povezovanja. V tem času je vseskozi potekala promocija vseživljenjskega učenja. Posavci so lahko obiskali Svetovalno središče Posavje v okviru Dneva odprtih vrat ter se informirali glede možnosti pridobivanja novih znanj in spretnosti. Svoje znanje jezika pa so lahko preizkusili tudi s preprostim testom angleškega in nemškega jezika. Vabljeni, da se aktivnostim pridružite tudi vi in spoznate nove poti do znanj v lokalnem okolju.

Aktivnosti Dnevov svetovalnih središče Posavje so za uporabnike brezplačne in financirane s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Znanje razpira krila, Ljudska univerza Krško, Dalmatinova ulica 6, Krško, 
07 48 81 170, 051 279 633, www.lukrsko.si, www.facebook.com/lukrsko.


 

Vse novice