Aktualno

Vzgoja sadik v stanovanju

Predavala bo Jerneja Jošar.

KAKO USPEŠNO VZGOJIMO KREPKE IN ZDRAVE SADIKE V STANOVANJU 

Konec februarja je čas, ko začnemo z vzgojo sadik v zaščitenih prostorih. Vsakega navdušenega vrtičkarja v tem času že pošteno srbijo prsti in tudi če nimamo veliko prostora, si vsaj nekaj sadik radi vzgojimo sami. 

Če želimo, da bodo kasneje na vrtu rastline krepke in zdrave, pridelki pa obilni, moramo poskrbeti, da imamo zdrave, krepke in čokate sadike. Na predavanju bomo izvedeli kako izberemo seme, kakšne posodice in lončke lahko uporabimo za setev in presajanje, kakšen je dober substrat, kdaj je pravi čas setev v notranje prostore, kakšen je rok trajanja semen, kakšen pomen ima temperatura in svetloba, zakaj so rastlinice pretegnjene, katere bolezni napadajo sejančke in sadike, katere vrtnine presajamo in kdaj presajamo na prosto. 

O predavateljici: Agronomka Jerneja Jošar je avtorica knjižnih uspešnic Vrtnarimo z Jernejo, Ekološko vrtnarjenje za vsakogar, Moj vrt je lahko balkon in drugih priročnikov za vrtnarjenje. Je izrazito ekološko usmerjena vrtnarka, ki uči o tem, kako vrtnariti na trajnosten, z naravo povezan način. S svojim podjetjem ureja in načrtuje vrtove po načelih ekološkega trajnostnega gojenja rastlin. Pri svojem delu združuje pravila, ki veljajo v permakulturi in biodinamiki. Piše članke in predava. 

 Obvezna je predhodna prijava na e-mail: info@vgc-posavje.si (prijavljenim bomo na e-naslov posredovali povezavo do Zoom srečanja). 

 Kdaj: v četrtek, 11. februarja 2021, ob 18. uri 

Kje: spletna aplikacija Zoom – prijavljeni boste vo povezavo prejeli na e-naslov* Udeležba je brezplačna. Prijazno vabljeni! 

*

Spletno predavanje bo izvedeno v aplikaciji Zoom, ki deluje tako, da na svoj e-mail prejmete povezavo, ki jo potem odprete. Uporaba je preprosta in je možna na računalniku, pametnem telefonu ali tablici. 

Za dodatna navodila in pomoč pri uporabi vam bomo na voljo na tel. številki 051 279 632 (Tanja).

 Vsi dogodki