Aktualno

Vsak posameznik lahko pripomore k ohranjanju našega planeta

V tednu od 30. maja do 5. junija 2018 je Ljudska univerza Krško že tretje leto zapored skupaj z ostalimi članicami Združenja izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije...

V tednu od 30. maja do 5. junija 2018 je Ljudska univerza Krško že tretje leto zapored skupaj z ostalimi članicami Združenja izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije (ZiSS) pripravila Teden izobraževanja za trajnostni razvoj. Evropski teden trajnostnega razvoja je vseevropska pobuda za spodbujanje in prepoznavanje dejavnosti, projektov in dogodkov, ki spodbujajo trajnostni razvoj. Njegov namen je, da preko različnih brezplačnih dogodkov, predavanj ter delavnic na temo trajnosti ljudem približamo vrednote, vedenje in življenjske navade, ki so potrebne za zagotovitev trajnostne prihodnosti ter razvoj odgovornega odnosa do samih sebe, drugih in okolja.

Ljudska univerza Krško je pripravila praktične, zanimive ter uporabne aktivnosti in delavnice, ki spodbujajo načela trajnostnega razvoja. Na Izmenjevalnici so udeleženci izmenjali uporabna in lepa oblačila, obutev ter modne dodatke. Na delavnici izdelave naravne kozmetike so si udeleženke izdelale naravno mazilo in balzam za ustnice iz bezga. V sklopu delavnice »Star šivalni stroj kot nov izziv« so udeleženci spoznali stare šivalne stroje, načine šivanja z njimi in se preizkusili v šivanju. Na Ljudski univerzi Krško verjamemo, da lahko z našimi vsakodnevnimi dejanji bistveno pripomoremo k zavedanju pomena trajnostnega razvoja za prihodnje generacije. V ta namen smo v sodelovanju s komunalnim podjetjem Kostak d. d. posneli tudi promocijski video. Ogledate si ga lahko spodaj:
Vse novice