Aktualno

Veselo druženje ob koncu leta

Ljudska univerza Krško je v četrtek, 19. decembra 2019, pripravila zaključno druženje članov Univerza za tretje življenjsko obdobje v Večgeneracijskem centru Krško.

V programu so sodelovale ljudske pevke in plesalke ljudskih plesov ter Mira Pirc, ki je zbranim prebrala zanimivo zgodbo. Navzoče je nagovorila tudi direktorica Nataša Kršak, ki se je vsem zahvalila za sodelovanje ter poudarila, da Ljudska univerza Krško že 60 let skrbi za pestro izobraževalno ponudbo za odrasle v občini Krško. Univerza za tretje življenjsko obdobje že dvajseto leto izvaja izobraževalne programe za starejše oziroma za upokojence. V študijskem letu 2019/ 2020 na Univerzi za tretje življenjsko obdobje deluje dvanajst skupin: začetni in nadaljevalni tečaj angleščine, Spoznajmo kraje, Pohodi in ekskurzije, Rodoslovje, Zgodovina umetnosti, Barvne kompozicije v likovnem izrazu, Modeliranja z glino Samorastniki, ročna dela LUK, ljudske pesmi in napevi ter folklora. Računalništva in spoznavanja sodobnih digitalnih naprav se starejši učijo s pomočjo mentoric v Središču za samostojno učenje, ki deluje na Ljudski univerzi Krško. To je sodobno opremljen prostor z računalniki, različnimi programi in gradivi.


Prisotni  na druženju ob koncu leta so se strinjali, da si bodo leto 2019 zapomnili po praznovanju 60 letnice LUK, po Paradi učenja, po druženju v skupinah in krožkih. V novem letu si želijo dobrega sodelovanja, novih znanj in predvsem zdravja.

Vse novice