Aktualno

Večgeneracijski center Posavje tudi uradno odprt

Ljudska univerza Krško kot nosilka petletnega projekta Večgenaracijski center Posavje je 16. maja 2017 ob 12.00 slovesno odprla prostore VGC Posavje na naslovu CKŽ 44 v Krškem...

Ljudska univerza Krško kot nosilka petletnega projekta Večgenaracijski center Posavje je 16. maja 2017 ob 12.00 slovesno odprla prostore VGC Posavje na naslovu CKŽ 44 v Krškem (nasproti mladinskega oddelka Valvasorjeve knjižnice).

Prostore so odprli direktorica LU Krško Nataša Kršak, podžupanja občine Krško Ana Somrak, direktor Direktorata za družino na MDDSZEM mag. Andrej Del Fabro in predstavnik Big banda Krško Aleš Suša (Big band ima namreč v večernih urah vaje v teh prostorih). Gre za nekakšno javno dnevno sobo, namenjeno druženju in izobraževanju. Pred tem je potekala otvoritvena slovesnost v Dvorani v parku.

»Projekt je namenjen vsem generacijam, še posebej pa ranljivim ciljnim skupinam, ki se lahko vključujejo v neformalno druženje, informiranje in svetovanje ter različne izobraževalne aktivnosti - delavnice, izobraževanja, tečaji. Center je že dobro zaživel in smo zabeležili že več kot 510 uporabnikov storitev, kar je več kot polovica zastavljenega v letu 2017,« je na slovesnosti povedala direktorica LU Krško Nataša Kršak.

Kot je povedal direktor direktorata za družino Del Fabro, gre za enega od 15 večgeneracijskih centrov Sloveniji, desetih v vzhodni in petih v zahodni kohezijski regiji. Vsak center ima na voljo 3 do 3,5 zaposlitve in je podprt s približno 120 tisoč evri letno, kar je namenjeno pokrivanju stroškov zaposlenih in delovanja.

Podžupanja Ana Nuša Somrak pa je izrazila zadovoljstvo, da tak projekt povezuje regijo in izrazila vse pohvale Ljudski univerzi Krško, ki opravlja pomembno poslanstvo v lokalni skupnosti in širše.

Otvoritev so s pesmijo, plesom in glasbo popestrili ljudski pevci in folklorna skupina, ki delujejo na Ljudski univerzi Krško, mladi pianist in Big band Krško.

Vse novice