Aktualno

Vabljeni k vpisu v brezplačne študijske krožke

Študijski krožki – za tiste, ki »želijo več« Študijski krožki so sodobna oblika učenja odraslih. Na Ljudski univerzi Krško jih izvajamo že več kot dvajset let in so nepogrešljivi del naše ponudbe.

V študijskih krožkih poteka učenje v majhnih skupinah, kjer se člani med seboj izpopolnjujejo in izmenjujejo znanje. Krožke vodijo usposobljeni mentorji. Taka "dodana vrednost" znanja in medsebojnih vezi krepi tudi kraje, občine in skupnosti ter prispeva k boljši izmenjavi znanj in izkušenj v širšem okolju.

Vabimo vas, da se nam pridružite v naslednjih 30-urnih BREZPLAČNIH študijskih krožkih:
1. Gremo eko
   
Krožek bomo izvedli v sodelovanju s komunalnim podjetjem Kostak d.d. iz Krškega. Namenjen bo ozaveščanju prebivalstva o pomenu ločevanja odpadkov, njihovi ponovni uporabi in sledenju smernicam trajnostnega razvoja. Pridružite se krožku ter skupaj z nami prispevajte k boljšemu ekološkemu ozaveščanju ljudi v Posavju.
2. Moje zdravje – moja odgovornost

V krožku se boste naučili, kako poskrbeti za svoje zdravje. Raziskovali bomo pojem zdrave prehrane, preučevali različne tehnike za sproščanje in odpravo stresa ter se odpravili na pohode.
3.  Značilna posavska hrana

Želite z nami raziskovati, katera je tipična hrana za naše okolje? Kulinarična raznolikost je značilnost Posavja.  V krožku boste spoznali zgodovino hrane v Posavju ter spoznali recepte in njihovo pripravo.
4. Zaigrajmo šah

Študijski krožek bomo izvedli v sodelovanju z Šahovskim klubom Triglav Krško, ki ima dolgo tradicijo in velike uspehe na šahovskih tekmovanjih. Krožek bo namenjen učenju šaha za tiste, ki šaha še ne obvladajo. Spoznali boste strategije in taktike igranja šaha v teoriji in praksi ter razgibali svoje možgančke.
5. Slovenija, moj novi dom

Z vključitvijo želimo tujcem olajšati življenje v Sloveniji. Udeleženci se bodo naučili osnov slovenskega jezika, razviti preproste sporazumevalne zmožnosti v slovenščini in spoznati kulturo in lokalno okolje, v katerega so se preselili.

VPIS IN DODATNE INFORMACIJE: 07 48 81 160; info@lukrsko.si; Ljudska univerza Krško, Dalmatinova ulica 6, 8270 Krško.

Vse novice