Aktualno

Uspešno smo izpeljali Teden za trajnostni razvoj

V tednu od 30. maja do 5. junija 2017 je Ljudska univerza Krško skupaj z ostalimi članicami Združenja izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije (ZiSS) pripravila Teden izobraževanja...

V tednu od 30. maja do 5. junija 2017 je Ljudska univerza Krško skupaj z ostalimi članicami Združenja izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije (ZiSS) pripravila Teden izobraževanja za trajnostni razvoj. Evropski teden trajnostnega razvoja je vseevropska pobuda za spodbujanje in prepoznavanje dejavnosti, projektov in dogodkov, ki spodbujajo trajnostni razvoj. Tovrstne aktivnosti prispevajo k doseganju dolgoročnih ciljev, opredeljenih v nacionalnih dokumentih o izobraževanju odraslih do leta 2020. Poudarek izvedenih programov je predvsem v osveščanju za trajnostni razvoj in zaščiti okolja. Z izvedbo programov se hkrati vzpodbuja aktivno državljanstvo in povečuje socialna vključenost.V ta namen je Ljudska univerza Krško pripravila praktične, zanimive ter uporabne aktivnosti in delavnice, ki spodbujajo načela trajnostnega razvoja. Na Izmenjavi sadik in zelenjave so se povezali navdušenci nad vrtičkarstvom in izmenjali rastline. Na delavnici »Izbiram naravno« so si udeleženke pripravile lastne negovalne izdelke. Iz najkvalitetnejših ekoloških sestavin so pod mentorstvom strokovnjakinje pripravile kremo za obraz, mazilo za roke, balzam za ustnice in naravni dezodorant. Na delavnici Izdelava vrečk za sadje iz starih zaves pa so se udeleženke naučile, kako sešiti pralne in zračne vrečke, namenjene shranjevanju sadja in zelenjave. Ozavestiti želimo ljudi, da ne uporabljajo več plastičnih vrečk za enkratno uporabo. Trgovine dnevno porabijo ogromne količine vrečk za enkratno uporabo. S temi vrečkami zelo onesnažujemo okolje, zato bo sčasoma njihova uporaba prepovedana, nadomestile jih bodo pralne vrečke iz tekstila za večkratno uporabo.

Na Ljudski univerzi Krško verjamemo, da lahko z našimi vsakodnevnimi dejanji bistveno pripomoremo k zavedanju o pomenu trajnostnega razvoja za prihodnje generacije. Vabimo vas, da se nam pridružite tudi vi. Več o naših aktivnostih najdete na spletni strani www.lukrsko.si ali www.facebook.com/lukrsko. Aktivnosti v sklopu Tedna izobraževanja za trajnostni razvoj sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Občina Krško.

Vse novice