Aktualno

Uspešno smo izpeljali Parado učenja 2017

V sredo, 17. maja 2017, je Ljudska univerza Krško na ploščadi pred Kulturnim domom Krško uspešno izpeljala Parado učenja 2017 pod sloganom »Učenje razgiba življenje«.

V sredo, 17. maja 2017, je Ljudska univerza Krško na ploščadi pred Kulturnim domom Krško uspešno izpeljala Parado učenja 2017 pod sloganom »Učenje razgiba življenje«. Skupno je na Paradi učenja v Krškem sodelovalo 23 organizacij iz Posavja, ki so poskrbele za pester program na odru in stojnicah. Na osemnajstih stojnicah so se predstavile lokalne izobraževalne, kulturne in druge ustanove, društva in posamezniki.

Potekale so raznovrstne ustvarjalne delavnice ter zanimive predstavitve, namenjene različnim generacijam. Mimoidoči so si lahko ogledali predstavitev solarnega avtomobila, miniaturno lutkovno predstavo, se polepšali v frizerskem kotičku, sodelovali na delavnicah izdelave preprostih glasbil in ustvarjali z barvami. Spoznali so multimedijsko ustvarjanje, delovanje NEK, »Energetsko mešanico« ter se seznanili s turističnimi idejami mladih ter sodelovali v kvizu s področja energetike. Obiskovalci so si lahko izmerili pljučno kapaciteto, krvni tlak in krvni sladkor, stopili v SVIT-ovo črevo ter si ogledali demonstracijo in praktično izvajanje oživljanja z defibrilatorjem. Na ogled je bila postavljena tudi razstava izdelkov natečaja »Učenje razgiba življenje«. Poskrbljeno je bilo tudi za domače sladke dobrote. Dogajanje je spremljal bogat program na odru z glasbenimi in plesnimi nastopi, recitali in igro. Na Paradi učenja v Krškem so se tako srečevali ponudniki znanj in spretnosti ter povpraševalci po obojem. Živahen utrip, barvitost, obilo radovednosti, ponosa, upanja … vse to je bilo mogoče doživeti v družbi zagovornikov in uresničevalcev kulture vseživljenjskega učenja.

»Parada učenja – Dan učečih se skupnosti« ohranja svojo osrednjo vlogo v Tednu vseživljenjskega učenja, katerega nacionalni koordinator je Andragoški center Slovenije, financer pa Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Parada učenja je potekala na isti dan na 14 prizoriščih po Sloveniji. Teden vseživljenjskega učenja 2017 pa se nadaljuje vse do konca junija. Vabljeni na dogodke.

Program dogodkov TVU 2017 v Posavju najdete tukaj.

Vse novice