Aktualno

Uspešno zaključili tretjo Parado učenja v Krškem

Povezovalec programa Nik Škrlec je za zaključek zapisal: »Učenje je dolgčas … za dolgočasne ljudi! Radovednim pa strast in v užitek«. Se vidimo drugo leto.

V sredo, 16. maja 2018, je Ljudska univerza Krško na ploščadi pred Kulturnim domom Krško organizirala tretjo Parado učenja pod sloganom »Učenje razgiba življenje«. Parada učenja je potekala na isti dan na 16 različnih prizoriščih po Sloveniji in predstavlja osrednjo vlogo v Tednu vseživljenjskega učenja, katerega nacionalni koordinator je Andragoški center Slovenije, v Posavju je koordinator Ljudska univerza Krško.

Skupno je na Paradi učenja v Krškem sodelovalo 26 organizacij, ki so poskrbele za pester program na odru in stojnicah. Na osemnajstih stojnicah so se predstavile lokalne izobraževalne, kulturne in druge ustanove, društva in posamezniki. Potekale so raznovrstne ustvarjalne delavnice ter zanimive predstavitve, namenjene različnim generacijam. Mimoidoči so si lahko ogledali predstavitev solarnega avtomobila, free-dom sobo, planinski taborni šotor in opremo. Poučili so se lahko glede ponovne uporabe hrane, si ogledali interaktivni prikaz delovanja energetskega sistema ter se seznanili s preventivnim programom SVIT. Obiskovalci so si lahko izdelali darilno vrečko, vetrnico ali pa zaigrali družabno igro, si ogledali gasilski in policijski avtomobil. Na številnih stojnicah so bili razstavljeni zanimivi izdelki organizacij ter njihovi projekti. Na ogled je bila postavljena tudi razstava izdelkov natečaja »Gremo mi zeleno«. Dogajanje je spremljal bogat program na odru z glasbenimi in plesnimi nastopi. Povezovalec programa Nik Škrlec je za zaključek zapisal: »Učenje je dolgčas … za dolgočasne ljudi! Radovednim pa strast in v užitek«. Se vidimo drugo leto.


Več slik si lahko ogledate na naši Facebook strani TUKAJ

Vse novice