Aktualno

Univerza za tretje življenjsko obdobje vabi k vpisu nove člane

Vpis novih članov poteka osebno na sedežu Univerze za tretje življenjsko obdobje pri Ljudski univerzi Krško, Dalmatinova ulica 6 vsak delovni dan od 2. 9. 2019 dalje do zasedbe prostih mest.

Človek se uči vse življenje. Za učenje je vedno pravi čas. Bolj, ko se staramo, bolj primeren je čas, da razmislimo, kaj bi radi počeli, ko ne bo več vsakodnevnih obveznosti v službi in doma, kaj bo tisto, kar bo dajalo smisel našemu vsakdanu.

September je čas za vpis v izobraževalne programe in krožke za odrasle, ki jih izvaja Ljudska univerza Krško. September je čas za vpis tudi za odrasle in upokojence, saj se začenja novo šolsko leto tudi v izobraževanju odraslih. Na Ljudski univerzi Krško vabijo k vpisu nove člane v program Univerze za tretje življenjsko obdobje – v tečaje tujih jezikov, računalništva, v krožke umetnostne zgodovine, spoznavanja krajev v okolici, pohodništva, ljudskega petja, folklore, rodoslovja, likovnega ustvarjanja, risanja, modeliranja z glino in spoznavanja novih tehnik ročnih del.  Programe vodijo mentorji, ki jim pomagajo animatorji, ki so člani skupin. Za urnik se dogovorijo na uvodnih srečanjih. Večinoma se skupine obdržijo več let. Nekatere skupine delujejo že več kot 10 let. Pomembno ni le učenje za ohranjanje možganske vitalnosti, ampak tudi druženje in medgeneracijska povezanost. Od ustanovitve Univerze za tretje življenjsko obdobje pri Ljudski univerzi Krško mineva dvajset let.

Vpisi novih članov potekajo vsak delovni dan na Dalmatinovi 6 osebno ali po telefonu 051 279 633 med 8.00 in 15.00 ves september in oktober 2019. Vabljeni.

Več na: https://www.lukrsko.si/univerza-za-tretje-zivljenjsko-obdobje.html.

Vse novice