Aktualno

Univerza za tretje življenjsko obdobje Krško zaključila izobraževalno sezono

V petek, 14. junija, se je tudi na Univerzi za tretje življenjsko obdobje Krško, ki deluje pri Ljudski univerzi Krško, zaključilo študijsko leto 2018/2019.

Zaključno srečanje je bilo v Vili Iris v Brezovski gori. Člani so se skozi leto izobraževali v različnih tečajih, krožkih  in skupinah. Obiskovali so tečaje tujih jezikov, zlasti angleščine. Spoznavali so osnove računalništva in delovanja pametnih telefonov ob pomoči mentorice v Središču za samostojno učenje. Hodili so na pohode in ekskurzije ter spoznavali kraje v bližnji okolici. Na področju kiparstva so modelirali z glino v programu Kompozicija in emocionalni odnos figure, na področju slikarstva pa spoznavali izrazne možnosti barv v likovnem izrazu. Člani krožka Umetnostna zgodovina so se izobraževali na področju impresionizma ter spoznavali znane in manj znane umetnike, njihova dela in glavne značilnosti. Krožek ljudskega petja je pridobil kar nekaj novih članov in članic. Njihovo petje je popestrilo nekaj prireditev Ljudske univerze Krško. Že nekaj let deluje tudi skupina ljudskih plesov. Ob strokovnem mentorstvu se učijo dolenjskih, štajerskih in koroških plesov. Imeli so že tudi nekaj nastopov. Skupina ročnodelk Z iglo in kvačko je skozi celo leto pridno nabirala nova znanja različnih tehnik ročnega dela in ročnih spretnosti ter za zaključek pripravila razstavo izdelkov v dvorani Mestnega muzeja Krško.

Člani in članice UTŽO pri Ljudski univerzi Krško so večinoma upokojenci in upokojenke iz Krškega. V krožkih in tečajih jih je več kot 180. Nekatere skupine delujejo že več kot 10 let. Poudarek v skupinah je na učenju, druženju ter medsebojni pomoči. Srečanja so enkrat tedensko po dogovoru. Mentorji program krožka ali tečaja prilagodijo željam in potrebam članov. Na Ljudski univerzi Krško se trudijo, da bi imeli čim bolj zanimivo ponudbo za vse generacije, zato vabijo vse, ki bi želeli sodelovati v programu UTŽO, da se jim pridružite. Za jesen že pripravljajo novo izobraževalno ponudbo.

Vse novice