Aktualno

ŠTUDIJSKI KROŽEK DIVJA HRANA

Na Ljudski univerzi Krško od 4. 5. 2022 poteka študijski krožek z naslovom Divja hrana.

V študijskem krožku sodeluje 8 udeleženk, ki pod mentorstvom Nataše Kršak spoznavajo rastline in plodove, ki jih lahko uporabimo v dnevni prehrani in ugodno vplivajo na naše zdravje in počutje. V krožku so udeleženci spoznali veliko število užitnih rastlin, ki jih najdemo v bližnji naravi. Organizirali so delavnico z dr. Katjo Rebolj in v okolici Kostanjeviške jame spoznavali manj znane užitne rastline in se naučili njihove uporabe pri pripravi okusnih obrokov. Ob spoznavanju divje hrane nastaja herbarij s knjižico opisov divjih rastlin in recepti za njihovo uporabo. Na jesenskih srečanjih bodo spoznavali plodove, ki nam jih jeseni v izobilju ponudi narava. Proučevali bodo njihove hranilne vrednosti in uporabe v kulinariki. Po končanem sodelovanju v krožku bodo pripravili predstavitev divje hrane iz neposredne okolice in zbirko kuharskih receptov za pripravo zdravih in hranljivih obrokov.

Vse novice