Aktualno

Tedni vseživljenjskega učenja 2021 in Parada učenja 2021

Vabimo k sodelovanju organizacije in društva v Tednih vseživljenjskega učenja 2021 in na Paradi učenja 2021.

Ljudska univerza Krško je bila tudi letos izbrana za regijskega koordinatorja ob Tednih vseživljenjskega učenja (TVU) 2021, ki bodo potekali od 6. 9. do 10. 10. 2021. Skupaj s partnerji bomo organizirali različne brezplačne prireditve v živo, na daljavo preko različnih aplikacij, v učilnicah, v naravi in tako širili vseživljenjsko učenje, saj »učenje je življenje«. 

Vabljeni vsi, da skupaj z nami soustvarjate zgodbo vseživljenjskega učenja tudi v letu 2021 ter prijavite lastno prireditev (prijavnica je v prilogi), sodelujete na prireditvah ali na osrednji prireditvi, Paradi učenja 2021, ali pa zgolj spremljate naše prireditve.

Tudi letos je potekal literarni, likovni in fotografski natečaj na temo »Učenje je življenje – naj krepi in radosti!«. Na Ljudski univerzi Krško želimo spodbuditi ustvarjalnost pri različnih generacijah. Na natečaj je prispelo kar lepo število izdelkov.


Parada učenja (PU) 2021 bo v sredo, 15. 9. 2021, na ploščadi pred Kulturnim domom Krško, in sicer od 9. do 12. ure, kjer bo odrsko dogajanje, stojnice in razstave, od 14. do 18. ure bodo potekale spremljajoče aktivnosti v Krškem, Vrbini, Brežicah in Sevnici, parado bomo zaključili ob 19. uri s strokovnim dogodkom, in sicer spletnim predavanjem dr. Danijele Brečko. Prijavnica za Parado učenja je v prilogi.


Letošnja krovna tema TVU je Učenje je življenje – naj krepi in radosti! Promocijsko gradivo bo značilno modro barvo letos preobleklo v oranžno.

Vabljeni k soustvarjanju Tednov vseživljenjskega učenja 2021 in Parade učenja 2021 v Posavju!


Vse novice