Aktualno

Teden vseživljenjskega učenja 2018 v Posavju

Ljudska univerza Krško z več kot 45 partnerskimi organizacijami pripravlja pestro paleto dogodkov.

Praznik učenja (TVU 2018) bo že triindvajseto leto zapored spet združeval generacije, budil vedoželjnost, omogočal izmenjavo znanj, ustvarjalnost in priložnosti za vseživljenjsko učenje. V ta namen Ljudska univerza Krško že tradicionalno prevzema vlogo območnega koordinatorja Tedna vseživljenjskega učenja 2018 (TVU 2018) v Posavju in z več kot 45 partnerskimi organizacijami pripravlja pestro paleto dogodkov.

Koledar dogodkov v Posavju si lahko ogledate na Koledar prireditev TVU 2018.pdf
Koledar dogodkov Ljudske univerze Krško si lahko ogledate na Koledar prireditev LU TVU 2108.pdf

V sredo, 16. 5. 2018, bo na ploščadi Kulturnega doma Krško organizirana tudi Parada učenja 2018, ki bo potekala pod sloganom »Učenje razgiba življenje«, od 11.00 do 18.00. Čaka vas pester program na odru in stojnicah, veliko zabave ter zanimivih aktivnosti. Prireditev bo vodil Nik Škrlec.

Program na odru in stojnicah si lahko ogledate na Program na odru in stojnice PU 2018.pdf

V tednu, od 11. 5. 2018 do 20. 5. 2018, pa tudi izven tega termina (razširjeni termin je do 30. 6. 2018), bodo po vsej državi in tudi v Posavju potekale predstavitvene, izobraževalne, družabne, kulturne in slovesne prireditve, namenjene promociji vseživljenjskega učenja. Teden vseživljenjskega učenja je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Z njim opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja, v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema – kot posameznik, član družine, delovnega kolektiva in drugih skupnosti. Dogajanje bo pestro, zanimivo ter namenjeno različnim generacijam. Verjamemo, da bo vsakdo našel nekaj zase.


Teden vseživljenjskega učenja 2018 v Posavju financirata Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport ter Občina Krško.


Vse novice