Aktualno

Teden izobraževanja za trajnostni razvoj

Ljudska univerza Krško skupaj s članicami Združenja izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije (ZiSS) že tretje leto zapored sodeluje v Tednu izobraževanja za trajnostni razvoj.

Evropski teden trajnostnega razvoja – ETTR (European Sustainable Development Week - ESDW) je vseevropska pobuda za spodbujanje in večjo prepoznavnost aktivnosti, projektov in dogodkov, ki podpirajo trajnostni razvoj. Odvijal se bo v tednu od 30. maja do 5. junija 2018. V ta namen je Ljudska univerza Krško pripravila zanimive, brezplačne aktivnosti za spodbujanje trajnostnega razvoja.

• Izdelava naravne kozmetike

DATUM: sreda, 30. 5. 2018, od 10.00–12.00
LOKACIJA: Ljudska univerza Krško, Dalmatinova 6, Krško
Vabimo vas na delavnico izdelave naravnega mazila in balzama za ustnice iz bezga. Bezeg je sestavina številnih kozmetičnih izdelkov za nego kože. Vsebuje ogromno količino antioksidantov, ki preprečujejo in zmanjšujejo nastajanje gub, zmanjšujejo opaznost starostnih peg in povečujejo sijaj kože. Izdelana izdelka, mazilo ter balzam na osnovi bezgovih cvetov, boste lahko odnesli domov.
Delavnico bo vodila mentorica zeliščnega krožka Tatjana Bajc. Število mest je omejeno. Prijave na 07 48 81 160.

• Star šivalni stroj kot nov izziv

DATUM: četrtek, 31. 5. 2018, od 16.00–19.00
LOKACIJA: Inštitut za svobodo oblačenja, Trg 27, Brestanica
V sodelovanju z Inštitutom za svobodo oblačenja iz Brestanice bomo izvedli delavnico spoznavanja starih šivalnih strojev, načina šivanja z njimi in se preizkusili v šivanju. Po domovih je veliko starih šivalnih strojev, ki jih nihče ne uporablja. Prinesite na delavnico star šivalni stroj in skupaj ga bomo preizkusili.
Delavnico bo vodila mentorica mag. Ina Čebular. Prijave na 031 822 808.

• Izmenjevalnica oblačil, modnih dodatkov in obutve

DATUM: torek, 5. 6. 2018, od 10.00–12.00
LOKACIJA: Večgeneracijski center Posavje, CKŽ 44, Krško
Udeleženci boste imeli priložnost za izmenjavo oblačil, modnih dodatkov in obutve. Ne zavrzite še uporabnih in lepih oblačil! Izberite eno in ga prinesite na izmenjevalnico. Izmenjava bo povsem preprosta: eno podarjeno oblačilo, modni dodatek ali obutev boste lahko zamenjali za en izbrani kos  obleke, modnega dodatka ali obutve (menjava ena za ena).
Več informacij na 051 279 632.

Vse novice