Aktualno

Teden izobraževanja za trajnostni razvoj 2017

V tednu od 30. maja do 5. junija 2017 skupaj z ostalimi članicami Združenja izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije (ZISS) že drugič pripravljamo Teden izobraževanja za trajnostni razvoj.

Image title

V tednu od 30. maja do 5. junija 2017 skupaj z ostalimi članicami Združenja izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije (ZISS) že drugič pripravljamo Teden izobraževanja za trajnostni razvoj. Evropski teden trajnostnega razvoja je vseevropska pobuda za spodbujanje in prepoznavanje dejavnosti, projektov in dogodkov, ki spodbujajo trajnostni razvoj. V ta namen vas Ljudska univerza Krško vabi na praktične, zanimive ter uporabne aktivnosti in delavnice ki spodbujajo načela trajnostnega razvoja. Vsak posameznik lahko pripomore k ohranjanju našega planeta in kakovostnejšemu življenju sedanjih in prihodnjih generacij. Vabljeni, da se nam pridružite.

Ponedeljek, 29. 5. 2017, 10.00–11.00
Izmenjava sadik in zelenjave. Večgeneracijski center Posavje, CKŽ 44, Krško.Želite zamenjali višek semen, sadik in zelenjave ter spoznati nove ljudi? Ste ugotovili, da imate doma malce preveč te ali one rastline in bi sadike želeli zamenjali za sadiko kakšne druge rastline? Potem nas obiščite in se povežite z ostalimi navdušenci nad vrtičkarstvom.

Torek, 30. 5. 2017, 17.00–20.00
Izdelajmo si naravno kozmetiko. »Izbiram naravno«. Ljudska univerza Krško, Dalmatinova 6, Krško.Naučite se izdelati lastne negovalne izdelke iz sestavin naravne zakladnice. Štiriurna delavnica je razdeljena na teoretični in praktični del. V praktičnem delu si boste iz najkvalitetnejših sestavin pripravili kremo za obraz, mazilo za roke, balzam za ustnice, piling za obraz/telo ter naravni dezodorant.Omenjene izdelke boste odnesli domov ter uživali v njihovi uporabi. Delavnico vodi: Bojana Darovec. Obvezna prijava: 07 48 81 160.

Četrtek, 01. 6. 2017, 10.00–12.00
Izdelava vrečk za sadje iz starih zaves. Brezplačna delavnica. Mestna šivalnica Krško, CKŽ 2, Krško.Bodite vzorniki in se izognite uporabi plastičnih vrečk. Pridružite se nam na delavnici, kjer boste pod strokovnim vodstvom izdelali vrečke za sadje in zelenjavo iz starih zaves. Na ta način boste zmanjšali uporabo plastičnih vrečk ter poskrbeli za varovanje okolja. Hkrati pa so te vrečke vedno znova uporabne, pralne in trajne. Delavnico vodi: Ina Čebular. Obvezna prijava: 07 48 81 160.

Več informacij: Ljudska univerza Krško, Dalmatinova 6, Krško; Telefon: 07 48 81 160.info@lukrsko.si, www.lukrsko.si, www.facebook.com/lukrsko

Vse novice