Aktualno

Razstava ročnih del krožka Z iglo in kvačko

Ljudska univerza Krško in članice ročnodelskega krožka so včeraj, 22. maja 2017, ob 19h pripravile otvoritev razstave svojih izdelkov "Iz malega zraste veliko" v dvorani Mestnega muzeja Krško...

Ljudska univerza Krško in članice ročnodelskega krožka so včeraj, 22. maja 2017, ob 19h pripravile otvoritev razstave svojih izdelkov "Iz malega zraste veliko" v dvorani Mestnega muzeja Krško v okviru Tedna vseživljenjskega učenja 2017. V kulturnem programu je sodeloval citrarski duo Glasbene šole Krško. Zbrane je nagovorila direktorica Nataša Kršak, program je povezovala Monika Žokalj. Ročnodelski krožek deluje že enajsto leto. Članice krožka "Z iglo in kvačko" v letu 2016/2017 so: Polonca Ulčnik, Marija Pečarič, Anica Žokalj, Dušanka Kodrič, Branka Krošl, Anica Bučar, Jožica Gasior, Danica Vidmajer, Lidija Strele, Rozalija Hotko, Anđa Antunovič, Majda Jamnikar, Ivanka Ivačič in Branka Golob. Članice povezuje delo, učenje in prijateljske vezi, zato se vsak ponedeljek ob 17h že vrsto let srečujejo na Ljudski univerzi Krško. Čas jim kar prehitro mine od delu, pogovorih in smehu. Domov pa se vračajo sproščene in zadovoljne, so zapisale v svoji predstavitvi.

Poleg želje po ustvarjanju, jih vodi tudi želja po učenju novih tehnik. V tem letu so spoznale tehniko pergamano, lotile so se reciklaže starega časopisnega papirja in naredile zanimive izdelke s tehniko vezenja s svilnatimi trakovi. Nadgradile so tudi svoje znanje kvačkanja v spiralni in tudi večbarvni tehniki. zahvalile so se mentorici Branki, Ljudski univerzi Krško in Občini, ki jim nudijo vso podporo pri njihovem ustvarjanju v ročnodelskem krožku.

Razstava v Mestnem muzeju Krško je odprta še v torek, 23. maja od 10.00 do 17.00. Vabljeni k ogledu.

Vse novice