Aktualno

Priprave na Teden vseživljenjskega učenja 2018 že potekajo

Ljudska univerza Krško že tradicionalno prevzema vlogo območnega koordinatorja Tedna vseživljenjskega učenja 2018 v Posavju in s številnimi organizacijami pripravlja pestro paleto dogodkov.

Praznik učenja (TVU 2018) bo letos – triindvajsetič – spet združeval generacije, budil vedoželjnost, omogočal izmenjavo znanj, ustvarjalnost in priložnosti za vseživljenjsko učenje.

V tednu, od 11. 5. 2018 do 20. 5. 2018, pa tudi izven tega termina (razširjeni termin je do 30. 6. 2018), bodo po vsej državi in tudi v Posavju potekale predstavitvene, izobraževalne, družabne, kulturne in slovesne prireditve, namenjene promociji vseživljenjskega učenja.

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajuje Andragoškem centru Slovenije. Z njim opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana 'Slovenija, učeča se dežela'. TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja.

Vse novice