Aktualno

Predavanje Jerneje Jošar: Z naravnimi pripravki do zdravega vrta

Predavanje bo ob 17.00 v Osnovni šoli Jožeta Gorjupa v Kostanjevici na Krki (Gorjanska cesta 2, 8311 Kostanjevica na Krki).

Jerneja Jošar, univ. dipl. inženirka agronomije je svoj košček raja našla v Ljubljani, kjer je s poslovnim partnerjem uredila ljubko vrtnarijo Vrtnarska hiša. Na ekološkem vrtičku prireja delavnice in izobraževanja. Ravno tako piše članke za različne tiskane in elektronske medije, predava, je osebna svetovalka in že vrsto let ureja ter načrtuje zasaditve trajnostnih vrtov in balkonov. Je tudi avtorica knjig Ekološko vrtnarjenje za vsakogar, Vrtnarimo z Jernejo, Moj vrt je lahko balkon in najnovejše Z Jernejo do zdravega vrta.

Ko se v naravi poruši ravnotežje in se moramo spopasti z boleznimi in škodljivci na naših rastlinah, lahko posežemo po naravnih pripravkih, ki jih naredimo iz samoniklih rastlin, dišavnic in zelišč, tudi vrtnin in eteričnih olj.

Na predavanju boste izvedeli katere so najpogostejše bolezni in škodljivci, ki ogrožajo vrtnine, kako jih prepoznamo, iz katerih samoniklih in gojenih rastlin lahko pripravimo pripravke, kako in kdaj jih uporabimo …


Vsi dogodki