Aktualno

Predavanje ALENKE ČERNELIČ KROŠELJ: POSAVCI IN POSAVSKO

Vabimo vas na zanimivo predavanje ALENKE ČERNELIČ KROŠELJ: POSAVCI IN POSAVSKO, v četrtek, 15. 2. 2018, ob 18. uri v dvorano A Občine Krško, CKŽ 14. Vstop prost. Vabljeni.

Alenka Černelič Krošelj bo s svojim pogledom, ki izhaja iz proučevanja posavske istovetnosti skozi različna obdobja in poglede, razmišljala o Posavju in Posavcih v preteklosti in sodobnosti. Po dolgih stoletjih Štajerske in Kranjske istovetnosti že skoraj 100 let nastaja tudi posavska. Pa ta obstaja? Odločili se bomo skupaj!

Alenka Černelič Krošelj, profesorica umetnostne zgodovine in univerzitetno diplomirana etnologinja in kulturna antropologinja, je zaposlena v Posavskem muzeju Brežice. Pripravlja, izvaja in vodi raznovrstne projekte tako muzejske kot aplikativne. Kot kustosinja, likovna kritičarka in predavateljica na področju kulturne dediščine in turizma pa sodeluje z različnimi organizacijami, avtorji in galerijami. Kot članica organizacijskih in programskih odborov sooblikuje znanstvene in strokovne posvete. Deluje v različnih stanovskih in drugih društvih v mednarodnem, državnem in lokalnem okolju.

Vsi dogodki