Aktualno

Podelitev potrdil udeležencem brezplačnih tečajev za zaposlene – tokrat v Sevnici

V torek, 22. maja 2018, ob 17. uri smo že sedmič javno podelili potrdila udeležencem, ki so uspešno končali 50-urne brezplačne jezikovne in računalniške tečaje za zaposlene.

V torek, 22. maja 2018, ob 17. uri smo že sedmič pripravili skupno javno podelitev potrdil udeležencem, ki so uspešno končali 50-urne jezikovne in računalniške tečaje v projektu Pridobivanje kompetenc zaposlenih v Posavju 2016–2019, tokrat v Sevnici v prostorih Srednje šole Sevnica. Projekt je financiran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Evropskega socialnega sklada. Do sedaj smo izvedli že 51 skupin jezikovnih in računalniških tečajev ter programov usposabljanja za življenjsko uspešnost, trenutno potekata še dva programa v Krškem. V naslednjih mesecih načrtujemo nove skupine, zato vse zainteresirane vabimo, da se oglasijo pri nas na Ljudski univerzi Krško.

V Sevnici je programe uspešno zaključilo 50 udeležencev, ki smo jim včeraj podelili potrdila. Potrdila so prejeli udeleženci računalniškega programa Poveži se preko spleta, nadaljevalnega in začetnega tečaja angleščine ter začetnega tečaja nemščine.

Kot je poudarila direktorica Nataša Kršak, smo na Ljudski univerzi Krško veseli velikega odziva zaposlenih Posavcev, ki si želijo pridobiti nova znanja, prav s tem namenom smo organizirali izobraževanja tudi v Sevnici, saj se želimo približati vsem zaposlenim posameznikom in podjetjem v Posavju. Predstavila je večje projekte Ljudske univerze Krško in povabila udeležence prireditve k spremljanju aktualnih vsebin na njihovi spletni in Facebook strani. Prav tako jih je povabila k aktivnemu ustvarjanju njihove izobraževalne ponudbe s predlogi in pobudami.

S programi so bili zadovoljni tudi udeleženci. »Takšnih projektov (brezplačnih) si želim čim več. Vse pohvale za ljudsko univerzo,« pravi udeleženka začetnega tečaja angleščine. »Všeč mi je bilo, ker sem dobila odličen zagon, da nadaljujem z izobraževanjem, pohvalila bi nepopisno izvrstno razlago predavateljice, ki me je zelo navdušila za nemščino,« je zapisala udeleženka začetnega tečaja nemščine. Udeleženka nadaljevalnega tečaja angleščine pa se je pohvalila: »Po letih neuporabe angleščine sem se opogumila za tečaj angleščine. Omogočil mi je osvežitev znanja in me motiviral za nadaljnje učenje ter praktično rabo jezika.«                                                                                                                                                                                                                                                           

Dogodek so popestrile učenke Glasbene šole Sevnica z dvema glasbenima točkama Kvarteta flavt Roš'ce, ki so prejele močan aplavz udeležencev prireditve.

Vse novice