Aktualno

Otvoritev likovne razstave AKVARELI

Ljudska univerza Krško je v Tednu vseživljenjskega učenja 2018 pripravila otvoritev razstave akvarelov likovnega krožka, ki je potekala v ponedeljek, 21. 5. 2018 zvečer v atriju Mestnega muzeja Krško

V glasbenem programu se je predstavila domačinka Katja Šulc, pesnica, pevka in vsestranska umetnica, ki živi v Ljubljani. Letošnja razstava predstavlja delo štirinajstih članov krožka v tehniki akvarela, ki so nastala v tem letu. Mentorica  krožka je bila akademska slikarka mag. Mojca Lampe Kajtna.

Prireditev je povezovala članica krožka Ana Eleršič, ki je o krožku povedala: “Smo skupina radoživih ljudi, ki smo doslej opravljalirazlične poklice, a v nas je bila želja po likovnem ustvarjanju. Ljudskauniverza Krško nam  omogoča, da to tudi počnemo. To delamo iz veselja poustvarjanju in seveda tudi iz veselja po druženju, saj smo se našle enakomisleče ob čudoviti mentorici. Hvaležne smo LUK-u, direktorici  Nataši Kršak, koordinatorki Moniki Novšak in seveda mentorici Mojci Lampe Kajtna. Razstava predstavlja naš trud in rezultate tega leta. Ja, rezultati….Pablo Picasso je takole razložil slikarstvo: “Slikanje je poklic slepega človeka. Ne slika tistega,kar vidi, temveč tisto, kar čuti in kar sam sebi pravi, da je videl.”

Razstava akvarelov članov likovnega krožka LUK vdvorani Mestnega muzeja Krško bo na ogled še do 31. maja 2018.

Vse novice