Aktualno

Neznana Indija

Spoznajte življenje in ljudi v Indiji preko Zooma ob 19.00

Vabimo vas na spletno potopisno predavanje Zorana Furmana

NEZNANA INDIJA (Plemenski severovzhod) 

Vabljeni na predavanje o deželi, ki ponuja ogromno kontrastov in različnih obrazov. Tokrat bomo potovali po skrajnem severovzhodnem delu dežele, ki je ujeta med Butanom, Tibetom, Burmo in Bangladešem. To je drugačna Indija, kot jo poznate do sedaj. Sprehodili se bomo skozi naravni most, ki so ga naredile drevesne korenine, obiskali zanimive markete, kjer na stojnicah prodajajo žabe, polže, pasje meso in še veliko drugih eksotičnih stvari. Tu je še drugi največji budistični samostan na svetu in spoznali življenje v mali plemenski vasici tik ob meji z Burmo. Najstarejši prebivalci te vasice so bili sloviti head hunters (lovci na glave). Nekateri med njimi se lahko pohvalijo s tattoji po celem obrazu. Spoznali bomo tudi pleme Apatani, kjer ženske nosijo velike zamaške v nosu. Tu je še safari v nacionalni park Kaziranga, kjer je dom enorogih nosorogov. 

To ni Indija, kot jo poznate, to je Severovzhodna Indija. Za nameček bomo pokukali še malo v “tapravo” Indijo in se ustavili v Kalkuti, Varanasiju in Agri. Več pa na predavanju, ki traja 60-70 minut. 

 KDAJ: v četrtek, 1. aprila 2021, ob 19.00 

 KJE: Spletna aplikacija Zoom – povezavo za dostop boste prejeli na e-naslov. 

Obvezna je predhodna prijava do 31. 3. na e-naslov: monika.novsak@lukrsko.si (prijavljenim bomo na e-naslov posredovali povezavo do Zoom srečanja) 

Udeležba je brezplačna. Prijazno vabljeni.


Vsi dogodki