Aktualno

Napovedujemo Teden vseživljenjskega učenja 2017

Praznik učenja (TVU 2017) bo letos – dvaindvajsetič – spet združeval generacije, budil vedoželjnost, omogočal izmenjavo znanj, ustvarjalnost in priložnosti za vseživljenjsko učenje.

Image title


Praznik učenja (TVU 2017) bo letos – dvaindvajsetič – spet združeval generacije, budil vedoželjnost, omogočal izmenjavo znanj, ustvarjalnost in priložnosti za vseživljenjsko učenje. Ljudska univerza Krško že tradicionalno prevzema vlogo območnega koordinatorja Tedna vseživljenjskega učenja 2017 (TVU 2017) v Posavju in povezuje več kot 20 partnerskih organizacij. 

V sredo, 17. 5. 2017, bo v ta namen na ploščadi Kulturnega doma Krško organizirana tudi Parada učenja 2017, ki bo potekala pod sloganom »Učenje razgiba življenje«, od 11. do 18.ure.

V tednu, od 12. 5. 2017 do 21. 5. 2017, pa tudi izven tega termina (razširjeni termin je do 30. 6. 2017), bodo po vsej državi in tudi v Posavju potekale predstavitvene, izobraževalne, družabne, kulturne in slovesne prireditve, namenjene promociji vseživljenjskega učenja. Teden vseživljenjskega učenja je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Z njim opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja, v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema – kot posameznik, član družine, delovnega kolektiva in drugih skupnosti.

Dogajanje bo pestro, zanimivo ter namenjeno različnim generacijam. Verjamemo, da bo vsakdo našel nekaj zase. Koledar prireditev bo objavljen prve dni maja. 

Teden vseživljenjskega učenja 2017 v Posavju financirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Občina Krško.

Vse novice