Mnenja uporabnikov

V pomladnih mesecih je skupina zaposlenih ljubiteljev romanskih jezikov v okviru Ljudske univerze Krško v sklopu projekta Pridobivanje kompetenc zaposlenih 2016–2019 obiskovala začetni tečaj francoščine. Pod pedagoško strokovnim vodstvom profesorice francoščine in italijanščine Maše Grad smo spoznavali osnove francoske slovnice, krepili besedišče in izgovorjavo ter se učili, kako se znajdemo v vsakdanjih situacijah. Skupno učenje nas je povezalo v trdno prijateljsko ekipo. Za tečaj smo se odločili iz različnih vzrokov. Nekateri iz službenih potreb, drugi pa iz preprostega razloga, ker je francoščina eden izmed svetovnih jezikov v današnji kulturni globalizaciji. Vsi smo uspešno končali ustni in pisni preizkus znanja francoščine.
S ponosom smo se udeležili slavnostne podelitve potrdil s kratkim kulturnim programom v Glasbeni šoli Krško. Sedaj komaj čakamo, da bomo preizkusili naše znanje v pogovoru s "pravimi" Francozi.
Marjeta, udeleženka tečaja francoščine

Nemščina me je od nekdaj zanimala. Tečaj na LU Krško je prišel ob pravem času – ko je bila volja in določnost. Sicer sem vzela tečaj kot priložnost, da se vrnem v šolska leta – v čas domačih nalog, ponavljanj, učenja in priprav na pouk naslednji dan. Skupina je že prvo uro delovala enotno, ravno prav razigrano in vedoželjno. Predavateljica ga. Irma nas je znala krotiti in nam z  »jezikovnimi sladkorčki« zbujala pozornost, ko je ta že skoraj pobegnila.
Vesela sem novega znanja, moji otroci pa najbrž malo manj, ker sem jih ves čas tečaja morila z novimi nemškimi besedami!
Ivanka, udeleženka začetnega tečaja nemščine

Pri Ljudski univerzi Krško obiskujem likovni krožek za tretje življenjsko obdobje pod vodstvom mag. Mojce Lampe Kajtna. Na ta krožek sem prišla po naključju, pogledati, kaj sploh ustvarjajo in tako sem ostala šest let. Spoznala sem različne tehnike slikanja. Vedno sem občudovala velike mojstre slikarstva in kiparstva po raznih muzejih in galerijah. Če se ne vključiš v razne študijske krožke, sploh ne veš, da je lahko tudi v tebi kakšen skriti talent. Na teh krožkih je vedno prijetno vzdušje, sproščeno in zabavno. Posvetiš se svojim notranjim občutkom in harmoniji barv.
Mirica, udeleženka likovnega krožka Univerze za tretje življenjsko obdobje

Krožek Čarobnost fotografiranja je zelo zanimiv, saj smo se veliko naučili o uporabi fotoaparata ter o osnovah in tehnikah fotografiranja. Z veseljem pričakujem vsako ponovno srečanje krožka.
Katarina, udeleženka študijskega krožka Čarobnost fotografiranja

Meni se je z obiskom foto krožka izpolnila dolgoletna želja svoje izpopolnitve poznavanja fotografije. Pričeli smo s spoznavanjem aparata, kar je nujno potrebno, da ga znamo uporabljati. Domače naloge so bile zmeraj namenjene raziskovanju in utrjevanju novega znanja. Imam srečo, da sem z vami, ki nesebično delite svoje znanje. Komaj čakam, da najdem kakšno minuto, da preizkušam na novo odkrite "finte". Cela družina me bodri in veselo spremlja moje napredke, pravijo, da imam sedaj posebne iskrice v očeh. Lahko le rečem, da neznansko uživam tudi v druženju z novimi "sošolci", res res hvala lepa, da ste mi to omogočili ... niti za malo ne bi spreminjala poteka krožka, zame je perfektno.
Marinka, udeleženka študijskega krožka Čarobnost fotografiranja

Že dlje časa živim z družino v Krškem. Za obisk tečaja slovenskega jezika sem se odločila zato, ker se želim naučiti slovenskega jezika, biti v stiku z ljudmi in se samostojno sporazumevati. Hkrati mislim in verjamem, da mi bo učenje jezika odprlo vrata tudi do zaposlitve.
Sheradije, udeleženka tečaja slovenskega jezika

Program, je zelo dobro zastavljen. Na srečanjih se veliko naučimo drug od drugega. Si med seboj pomagamo in tako dobivamo nove ideje. Zahtevnostna stopnja je prilagojena vsem članom skupine. Razlaga je dovolj natančna in predstavljena na zanimiv način.
Katarina, udeleženka študijskega krožka Čarobnost fotografiranja

Tečaja sem se zelo veselila, saj sem želela pridobiti certifikat NPK Socialne oskrbovalke. Z obiski tečaja sem pridobila nova strokovna teoretična in praktična znanja. Le-ta seveda uporabljam pri svojem delu. Tečaj je bil dobro organiziran, predavateljice so nas odlično pripravile za delo kot tudi za samo opravljanje izpita. Hvala LU Krško za izvedbo v domačem okolju.
Mateja, udeleženka usposabljanja za NPK Socialni oskrbovalec na domu

Moja prejšnja služba je bila takšna, da sem bila vedno med ljudmi, s pridobitvijo NPK Socialne oskrbovalke na domu pa sem dobila neprecenljive izkušnje srečati se s starejšo populacijo prebivalstva, ki se razveselijo vsakega obiska socialne oskrbovalke, posebno tisti brez svojcev. S pomočjo Ljudske univerze Krško in pa sodelovanjem CSD Krško sem dobila čudovito priložnost pridobiti si nov poklic, ki je čudovit, human in človeka res osrečuje, če se vidi v tem, kot sem se jaz.
Darja, udeleženka NPK Socialni oskrbovalec

Obiskoval sem tečaj Excel. Z organizacijo tečaja sem bil zelo zadovoljen, prav tako s predavanji, ki so bila kvalitetna. Pridobil sem nova znanja, ki jih bom koristno uporabil pri svojem delu. Tečaje Ljudske univerze Krško bom priporočil sodelavcem, prijateljem in znancem. Glede na dobre dosedanje izkušnje sem se že prijavil v nove programe.
Tomaž, udeleženec računalniškega tečaja Excel

Priznam, da sem se iskreno veselila odločitve za prijavo in nato tudi udeležbo na tečaju  Excela, saj sem ob vsakem obisku z veseljem nadgrajevala svoje predhodno znanje. Izpostavila bi odlično počutje: ob prihodu na tečaj sem se namreč počutila prav tako kot v starih časih, ko smo »gulili« šolske klopi in kjer ti je sosed pomagal ob zagati pri reševanju nalog. Veliko pohvalo za dobro razlago in prijetno vzdušje pa si zagotovi zasluži  tudi naša  mentorica  ga. Svetlana Novak. Hvala.
Marinka, udeleženka računalniškega tečaja Excel

Naš dragoceni čas se je bogato izplačal. Vsekakor bom nadaljeval naprej. Zelo zanimiv pristop in pridobivanje znanja, ki ga ni nikoli preveč.
Jurij, udeleženec začetnega tečaja angleščine