Aktualno

dr. Zvezdan Pirtošek: Kaj pomeni biti človek?

Vabimo vas na spletno predavanje dr. Zvezdana Pirtoška, predstojnika Katedre za nevrologijo MF UL.

Vabimo vas na spletno predavanje dr. Zvezdana Pirtoška»Kaj pomeni biti človek? Pogled nevro zanstvenika skozi prizmo znanj o možganih?« 

Že od zore civilizacije se sprašujemo – kaj je tisto, kar nas naredi Človeka. So to veliki in nagubani možgani? Je to Misel? So to čustva? Samozavedanje? Vznik govora in jezika? Morala? Vera? Umetnost? Samozavedanje? In – ali je med človekom in drugimi bitji ostra in nenadno, nekako pred 50.000 leti, začrtana meja ali pa lahko izvore človeškega iščemo v neštetih oblikah življenja, izgubljenih v preteklih dobah in izumirajočih v naši dobi, v antropocenu? O teh in podobnih vprašanjih bo – skozi prizmo novih znanj o možganih – razmišljal nevroznanstvenik in zdravnik. 

dr. Zvezdan Pirtošek je predstojnik Katedre za nevrologijo, MF UL, KO za bolezni živčevja UKC Ljubljana.

 KDAJ: v ČETRTEK, 8. aprila 2021, ob 19.00 

 KJE: Spletna aplikacija Zoom – povezavo za dostop boste prejeli na e-naslov

 Predavanje bo izvedeno preko spleta, in sicer v aplikaciji Zoom. Aplikacija Zoom deluje tako, da na svoj e-naslov prejmete povezavo, ki jo potem s klikom odprete. Uporaba je preprosta in je možna na računalniku, telefonu ali tablici. Za dodatna navodila in pomoč pri uporabi vam bomo na voljo na številki 051 279 632 (Tanja). 

Obvezna je predhodna prijava do 7. 4. na e-naslov: monika.novsak@lukrsko.si (prijavljenim bomo na e-naslov posredovali povezavo do Zoom srečanja). 

Udeležba je brezplačna. Prijazno vabljeni!


Vsi dogodki