Aktualno

Dan dobrodelnosti v Večgeneracijskem centru Posavje v Krškem

V sredo, 29. 5. 2019, se je v Večgeneracijskem centru Posavje v Krškem zaključila dobrodelna akcija "Podari zvezek".

Ljudska univerza Krško je skupaj s predstavniki Mednarodnega združenja žensk SILA predala šolske torbe s potrebščinami Zvezi prijateljev mladine Krško. V akciji je bilo skupno zbranih več kot 50 šolskih torb in šolskih potrebščin za posavske otroke iz socialno manj spodbudnih okolij.

Zgodba dobrodelnosti se je pričela v lanskem letu, ko je Ljudska univerza Krško na pobudo Mednarodnega združenja žensk SILA iz Ljubljane poslala predlog o dobrodelni akciji zbiranja šolskih potrebščin. Združenje je akcijo prepoznalo kot vredno zaupanja in doniralo sredstva za nakup 50 šolskih torb za otroke od prve triade do srednješolcev. V Večgeneracijskem centru Posavje so dobrodelnost nadgradili z dobrodelno akcijo zbiranja šolskih potrebščin, ki je potekala od 20. 5. do 24. 5. 2019. V akciji je sodelovalo več kot 52 posameznikov, ki so podarili raznovrstne šolske potrebščine. Ves čas dobrodelne akcije je LU Krško sodelovala z Zvezo prijateljev mladine Krško, ki bo poskrbela, da bodo šolske torbe in potrebščine prejeli tisti otroci, ki so pomoči najbolj potrebni.


Na zaključnem dogodku, ki je potekal v Večgeneracijskem centru Posavje, so bili poleg direktorice Ljudske univerze Krško Nataše Kršak prisotni tudi predstavnici Mednarodnega združenja ženk SILA, gospe Lilijana Drolc in Zita Majoroš, predsednik Zveze prijateljev mladine Krško Vinko Hostar in podžupan občine Krško Silvo Krošelj. Vsi so se strinjali, da bodo z zbranimi šolskimi potrebščinami starše otrok iz socialno manj spodbudnih okolij razbremenili skrbi ob nakupu šolskih potrebščin in na otroške obraze narisali nasmehe. Direktorica Ljudske univerze Krško se je na koncu vsem zahvalila za srčnost in dobrodelnost ter dodala, da bodo odslej v Večgeneracijskem centru Posavje vsako leto izvedli dan dobrodelnosti. Organizirali bodo dobrodelne akcije za različne ciljne skupine pomoči potrebnih in k dobrodelnosti spodbujali lokalno okolje, podjetja in posameznike.

Program so popestrili: klavirski samouk Miki, folklorna skupina in ljudski pevci Ljudske univerze Krško. Program je odlično povezovala vodja Večgeneracijskega centra Posavje, Mojca Pompe Stopar.

Vse novice