Na spletni strani Ljudske univerze Krško uporabljamo piškotke.

S pomočjo piškotkov izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več

Se strinjam

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo na vašo napravo, da lahko spletna stran omogoči dodatne možnosti, ki bi bile drugače nemogoče. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika. Shranjevanje in uporabo le teh lahko onemogočite ali omejite.

Za podroben opis uporabe piškotkov kliknetu tukaj.

Svetovanje za zaposlene v Posavju 2016-2022

Ljudska univerza Krško je bila uspešna na Javnem razpisu za financiranje dejavnosti informiranja in svetovanja ter za ugotavljanje in vrednotenje neformalno pridobljenega znanja od 2016 do 2022, ki ga je objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in ga delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Razpis se izvaja v okviru operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2022.

Namen javnega razpisa je povečati oziroma izboljšati kompetence, ki jih zaposleni potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

Brezplačno svetovanje je namenjeno podjetjem in vsem zaposlenim, ki potrebujejo dodatna usposabljanja, kvalifikacije in prekvalifikacije, zaradi potreb na trgu dela in delovnem mestu.

Kaj nudimo podjetjem in njihovim zaposlenim?

  • Analizo potreb po izobraževanju, analizo potreb po razvoju kariere, izdelavo načrta izobraževanja, izdelavo portfolija, izvajanje postopkov ugotavljanja in vrednotenja že pridobljenega znanja, spretnosti in kompetenc, poglobljeno svetovalno podporo, ki vodi do pričakovanih rezultatov.
  • Usmerjanje k vpisu v nadaljnje izobraževanje, usposabljanje oziroma potrjevanje kvalifikacij.
  • Nenehno sodelovanje s podjetji, zbornicami, sindikati, socialnimi partnerji, regionalnimi agencijami ...

Pričakovani rezultati svetovanja na ravni zaposlenih so vključitve v:

  • programe za dvig izobrazbene ravni,
  • programe za pridobitev splošnih kompetenc (javno veljavni programi),
  • programe za pridobitev splošnih in poklicnih kompetenc (programi, ki niso javno veljavni),
  • postopke za pridobitev NPK (nacionalnih poklicnih kvalifikacij) ali TPK (temeljnih poklicnih kvalifikacij),
  • postopke pridobivanja drugih certifikatov (npr. slovenski in mednarodni certifikat tujih jezikov, ECDL in drugi).

Projekt Svetovanje za zaposlene v Posavju se bo izvajal od septembra 2016 do marca 2022. V svetovanje bomo v vseh letih vključili 720 zaposlenih.

Zaposlenim bomo po svetovanju nudili različne BREZPLAČNE programe za dvig splošnih in poklicnih kompetenc. Več o programih, ki jih ponujamo za zaposlene, si lahko preberete v opisu projekta Pridobivanje kompetenc zaposlenih v Posavju 2016-2019.

Za vse informacije nas lahko kontaktirate na telefonski številki 07 48 81 170 ali na e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

"Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi 10: Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenju za boljšo zaposljivost; prednostne naložbe 10. 1: Kprepitev enake dostopnosti vseživljenjskega učenja za vse starostne skupine v formalnem, neformalnem in priložnostnem okolju, izpopolnjevanje znanj, spretnosti in kompetenc delovne sile ter spodbujanje prožnih možnosti učenja, vključno prek poklicnega usmerjanja in validiranja pridobljenih kompetenc; specifičnega cilja 10. 1.2: Izboljšanje kompetenc zaposlenih za zmanjšanje neskladij med usposobljenostjo in potrebami trga dela".

    neimenovano1